Ceviche van zeebaars met kokoscrumble
bereiding
-
1
Maak eerst de marinade. Pel en pers de knoflook. Fruit de knoflook, de gember en de gehakte koriander even aan in de olie, verkruimel er het visbouillonblokje over, voeg de tabasco toe, roerbak kort en blus met de pisco. Doe het limoensap en de kokosroom erbij en bind met het in wat water opgeloste maïszetmeel. Mix fijn en zet een halfuur koel weg.
-
2
Snij de zeebaars in flinterdunne plakjes. Verdeel de vis over bordjes, lepel er de marinade over en laat 5 minuten marineren in de koelkast.
-
3
Doe de koriander (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking), kokosrasp, suiker en 1 koffielepel zout in een kleine blender. Mix fijn tot een crumble. Snij de chilipeper overlangs door, schraap de zaadjes eruit en snipper dan in dunne ringetjes.
-
4
Haal de bordjes uit de koelast. Strooi er de gesnipperde chili en de kokoskoriander-crumble over. Werk af met nog enkele blaadjes verse koriander.
Ingrediënten voor
35 personen- zeebaars400 g
- verse koriander70 g
- rode chilipeper1 stuk
- kokosschilfers100 g
- suiker1 el
- peper en zout
Voor de marinade
- verse koriander (grofgehakt)½ bosje
- knoflook1 teentje
- limoensap (van 1 limoen)
- geraspt gember2 cm
- kokosroom200 ml
- groene tabasco1 kl
- pisco (grappa kan als vervanger)30 ml
- bouillonblokje, vis½ stuk
- maïszetmeel1 kl
- olie1 kl