Gevulde gehaktbroodjes met pommes duchesse van wortelpuree en appelketchup
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de ketchup. Schil de appelen en snij ze in partjes. Doe samen met alle ingrediënten voor de ketchup in een steelpan en laat 20 minuten rustig sudderen. Verwijder de kaneel, mix de ketchup en laat afkoelen. Schep ‘m in een weckpot en zet koel weg. (Dit kun je enkele dagen op voorhand doen)
-
2
Maak de pommes duchesse. Schil de aardappelen en de wortelen, snij ze in blokjes en kook ze samen gaar in lichtgezouten water. Giet af, meng er de eidooier onder en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten in de oven.
-
3
Meng het gehakt met de eidooier, het paneermeel en peper en zout en verdeel in 4 gelijke stukken. Vorm er 4 platte gehaktbroodjes van en leg er per gehaktbroodje een plakje kaas en een plakje ham op. Rol op en vorm er minibroodjes van. Verhit boter in een pan en bak de gehaktbroodjes aan beide kanten aan. Zet de gehaktbroodjes dan nog 15 minuten mee met de pommes duchesse in de oven.
-
4
Serveer de gehaktbroodjes met de pommes duchesse en de appelketchup. Werk af met enkele preischeutjes.