Pommes duchesse met kruidenzout
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze helemaal zacht. Giet ze af en laat ze goed drogen in de pan.
-
2
Pureer de aardappelen heel fijn, het liefst met een roerzeef of aardappelpers. Meng er de eidooiers onder en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
-
3
Maak het kruidenzout. Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak de peterselie heel fijn. Doe het zout, de tijm en de peterselie in een vijzel en wrijf het zout fijn.
-
4
Spuit roosjes aardappelpuree op een ingevette bakplaat of een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12 à 15 minuten in de oven. Bestrooi de aardappelroosjes met het kruidenzout en serveer.