Recept

Pommes duchesse met kruidenzout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen feestmenu zonder dit heerlijke aardappelgerecht.

Bij deze klassieke pommes duchesse is het belangrijk dat de aardappelpuree niet te veel vocht bevat. Voeg dus geen melk toe aan de puree.

De puree kun je makkelijk een dag vooraf maken. Bewaar hem in de spuitzak in de koelkast.

Tip: het kruidenzout is ook lekker met andere zachte groene kruiden, zoals basilicum of dragon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze helemaal zacht. Giet ze af en laat ze goed drogen in de pan.

  2. 2

    Pureer de aardappelen heel fijn, het liefst met een roerzeef of aardappelpers. Meng er de eidooiers onder en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  3. 3

    Maak het kruidenzout. Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak de peterselie heel fijn. Doe het zout, de tijm en de peterselie in een vijzel en wrijf het zout fijn.

  4. 4

    Spuit roosjes aardappelpuree op een ingevette bakplaat of een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12 à 15 minuten in de oven. Bestrooi de aardappelroosjes met het kruidenzout en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pommes duchesse met kruidenzout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!