Recept

Lasagne met kippengehakt, pompoen en savooikool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen en savooi zijn een prachtige combinatie... En hélemaal in het seizoen tijdens de winter!

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, verwijder de pitten. Snij de pompoen in zo dun mogelijke plakken. Maak de savooikool schoon. Verwijder de harde nerf uit de bladeren. Blancheer de savooibladeren en de plakjes pompoen 3 tot 4 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de passata en de tomatenpuree toe en breng op smaak met de tijm, de cayennepeper en peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie. Leg op de bodem van de schotel een laagje pompoen en daarna een laagje savooi. Lepel hier een deel van de tomaten-gehaktsaus over, herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is. Eindig met savooi en pompoen en strooi er de geraspte mozzarella over. Gaar 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met kippengehakt, pompoen en savooikool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!