Boeuf bourguignon met peer en vijgen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de selder en wortelen in grove stukken. Maak de uien schoon en snipper ze fijn.
-
2
Fruit de groenten op matig vuur in 2 eetlepels olijfolie. Doe de tijm en de laurier erbij en roerbak 10 minuten.
-
3
Doe er het vlees bij en roerbak verder. Voeg de stukjes gedroogde vijg toe en strooi de bloem erover. Blus met de rode wijn en giet de bouillon erbij. Kruid met peper en zout.
-
4
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur stoven in de voorverwarmde oven.
-
5
Halveer de peren. Verwijder het klokhuis en leg ze in een ovenschotel. Hak de walnoten grof en strooi ze over de peren. Lepel er de honing en de olijfolie over en zet 25 minuten naast de stoofpot in de oven. Snij de vijgen kruiselings in. Verdeel er de rest van de boter en de bruine suiker over. Leg ze nog 10 minuten bij de peren in de oven.
-
6
Bind de saus eventueel met wat blonde roux en serveer met de peren en de vijgen.