Lenterolletjes met kaas en ham
bereiding
-
1
Blancheer de sojascheuten 1 minuut in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
Snij de gekookte ham in stukjes.
Hak de korianderblaadjes fijn.
-
2
Meng in een grote kom de ham met de sojascheuten de koriander en 3 eetlepels sojasaus. Kruid met cayennepeper.
-
3
Meng de rest van de sojasaus en de fijne suiker met warm water. Dompel de rijstvellen één na één, heel kort, in de warme vloeistof.
-
4
Leg de vellen plat op het werkvlak. Schep er wat kaas op, bestrooi met sesamzaadjes en leg er een lepeltje hammengsel op.
-
5
Rol stevig op, vouw de zijkanten een flink stuk om (zodat de vulling er niet uit kan) en leg de rolletjes met de naad naar onder op een schaal (zodat ze mooi dicht blijven).
Zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
-
6
Frituur de rolletjes in 5 minuten goudbruin in de wok of in een diepe braadpan in een bodempje hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer zo heet mogelijk.
Voorbereiding