Lenterolletjes met spinazie, gerookte eend en pindasaus
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Schil de wortelen en ontpit de paprika. Snij de wortelen, de paprika en de lente-ui in heel fijne reepjes.
-
2
Zet een grote kom water klaar. Laat een rijstvel 20 seconden weken en leg het dan op een vochtige handdoek. Leg onderaan enkele blaadjes spinazie, reepjes wortel, paprika, lente-ui en gerookte eend. Vouw de onderkant over de vulling, rol 1 keer op en vouw dan de zijkanten over de vulling. Rol nu volledig op tot boven. Leg opzij. Herhaal voor de overige rijstvellen en bewaar in de koelkast tot serveren.
-
3
Maak intussen de dipsaus. Ontpit de chilipeper en hak fijn. Meng met de pindakaas, sojasaus, 4 eetlepels water, sap van 1 limoen en de honing tot een smeuïge dip.
-
4
Serveer de springrolls met de dipsaus.