Spinaziesalade met pompelmoes en gegrilde avocado
bereiding
-
1
Snij de pompelmoes à vif: verwijder de pel en de witte velletjes en haal de partjes uit het vel.
-
2
Spoel de spinazie en de rucola en laat uitlekken. Haal de blaadjes van het basilicum en de dragon en meng ze met de rucola en de spinazie.
-
3
Pel de avocado’s en snij in grove parten. Meng ze met het sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie. Gril ze op een hete grill aan beide kanten, kruid met peper en zout en zet opzij.
-
4
Meng voor de dressing de zachte geitenkaas met 1 eetlepel appelazijn, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels water, 1 el citroensap, de blaadjes van 1 takje dragon en wat peper en zout.
-
5
Maak een salade van de spinazie, de kruiden, de pompelmoes, de gegrilde avocado en de pompoenpitjes. Sprenkel er tot slot de dressing overheen.