Pittige pastagratin met chorizo, tomaat en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Snij intussen de chorizo in stukken. Mix de chorizo in de blender tot een korrelige massa. Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de venkel schoon en snipper fijn.
-
3
Laat de pasta uitlekken. Fruit de groenten aan in olijfolie en voeg de gemalen chorizo toe. Roerbak tot de groenten beginnen te kleuren. Blus met de witte wijn. Voeg er de tomatenpuree en de passata aan toe. Dek af en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
-
4
Kneus de venkelzaadjes in een vijzel. Breng de saus op smaak met de venkelzaadjes, de cayennepeper, peper en zout.
-
5
Meng de chorizosaus door de pasta en doe in één grote ovenschotel of in verschillende kleine schaaltjes. Snij de mozzarella in dikke plakken en verdeel ze over de schotel. Zet 15 minuten in de oven tot de mozzarella begint te kleuren. Werk af met de dille.