Maïssoep met venkel, kalkoenballetjes en spelt
bereiding
-
1
Pel voor de kalkoenballetjes de ui en snipper ’m fijn. Spoel het basilicum en de chilipeper en snij fijn. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten met het gehakt en kruid met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van het gehakt en bak ze rondom goudbruin in hete olijfolie. Zet apart.
-
2
Pel voor de soep de ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook en bak samen met de ui in olijfolie glazig. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Spoel de venkel en snij in reepjes. Bak de aardappelblokjes en de reepjes venkel 2 minuten mee. Giet er de bouillon bij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
-
3
Voeg 2/3de van de maïs toe samen met de room en de tijm. Laat nog 5 minuten pruttelen. Mix de soep glad, voeg de spelt toe en laat nog 15 minuten op een zacht vuur koken.
-
4
Schep de soep in borden, leg er de kalkoenballetjes in en werk af met de rest van de maïskorrels, parmezaan en basilicum.