Recept

Volkorenpenne met broccoli, maïs en tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pastaschotel is snel klaar en dus ideaal om te maken op een doordeweekse dag! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar. Laat de tonijn uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in de pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Roer er de tomatenpuree door.

  3. 3

    Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze smelten. Schenk er de passata bij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Doe er de laatste minuut de tonijn en de maïs bij en laat even meegaren.

  4. 4

    Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en meng de penne met de tonijn-tomatensaus.

  5. 5

    Stort de pasta in een ovenschaal en schik er de broccoliroosjes tussen. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 15 minuten garen in de oven. Zet de laatste minuut nog even onder de grill voor een mooi korstje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenpenne met broccoli, maïs en tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!