Recept

Toast avocado met spiegeleitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker Chef Ilse: "Zelf ben ik gek op avocado en als het op zondag eens wat uitgebreider mag zijn dan maak ik graag een toast met avocado, parmezaan en een spiegeleitje. Vooral de extra Parmezaanschilfers erbij en wat verse rucola maken dit voor mij af. Bovendien is het eens wat anders én gezonder dan de koffiekoeken op zondag."

bereiding
  1. 1

    Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet met een vork het vruchtvlees samen met het limoensap, voeg de roomkaas toe en meng tot een homogene spread. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Dek af en zet even in de koelkast.

  2. 2

    Bak 4 spiegeleitjes en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snijd het brood in dikke plakken. Toast het brood of bak het kort op de grillpan, smeer er royaal de avocadospread op. Leg er een gebakken spiegeleitje op. Werk af met de geraspte Parmezaan. Serveer met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!