Knolseldersoep met witte beukenzwammen en havermelk
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knolselder schoon en snij ‘m in blokjes van 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel er olijfolie over en kruid met de tijm, komijn, cayennepeper, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en schep de groenten halverwege om.
-
2
Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit in een grote kookpot aan in olijfolie. Voeg de geroosterde knolselder toe. Blus met de bouillon en de havermelk en breng aan de kook. Zet het deksel op de kookpot en laat onder deksel 25 minuten op een zacht vuur verder garen.
-
3
Mix de soep. Voeg eventueel nog wat extra zout, peper of cayennepeper toe. Bak de beukenzwammetjes kort in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Verdeel de soep over de borden en lepel er de beukenzwammetjes en de verse oregano over.