Koude komkommersoep met kokosyoghurt
bereiding
-
1
Schil de komkommers en snij in grove stukken. Hou 1⁄4 ongeschild voor de afwerking en snij in staafjes.
-
2
Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Doe de komkommer, de knoflook en de bonen in een blender. Voeg de kokosyoghurt, de wittewijnazijn en het limoensap toe, kruid met cayennepeper, peper en zout en mix fijn op hoge snelheid.
-
3
Maak de lente-uitjes en de chilipeper schoon. Snij de lente-uitjes in schuine ringen en snipper de chilipeper jn zonder de zaadjes. Rooster de walnoten kort in een pan zonder vetstof. Laat even drogen op keukenpapier en hak de noten grof.
-
4
Verdeel de soep over kommetjes, strooi er de lente-ui, chili en geroosterde walnoten over. Serveer met de komkommerstaafjes.