Tataki van lamsfilet met een slaatje van gegrilde little gems en zoeteaardappelchips
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij fijn samen met de basilicum- en muntblaadjes fijn. Meng de mayonaise met de zachte misopasta, de knoflook, de gehakte chilipeper, het basilicum en de munt. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
2
Spoel de zoete aardappelen en snij ze in dunne chips. Maak de little gems schoon en snij ze overlangs in twee. Besprenkel de little gems met olijfolie en het sap van de limoen en kruid met peper en zout. Gril ze op de platte kant op een hete grill.
-
3
Gril de lamsfilet aan beide kanten goudbruin, kruid met peper en zout en laat enkele minuten garen. Haal van de grill en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Frituur de aardappelchips kort in frituurolie en bestrooi ze met zout. Snij het vlees in fijne plakjes.
-
5
Schik de plakjes lamsfilet en gegrilde little gems op een bord en spuit er toefjes miso-kruidenmayonaise tussen. Werk af met de zoeteaardappelchips.