Recept

Oeufs en cocotte met garnaaltjes, bloemkoolcouscous en tuinkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Liever veggie? Deze eitjes zijn ook lekker met wat verkruimelde feta in plaats van garnalen.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Vet kleine ovenschaaltjes of -glaasjes in met olijfolie.

  2. 2

    Verdeel twee derde van de garnalen over de schaaltjes. Hou de rest apart voor de afwerking.

  3. 3

    Lepel in elk schaaltje 1 koffielepel room en kruid met peper en zout. Breek 1 ei in elk schaaltje en bestrooi met gemalen kaas. Zet de schaaltjes au bain-marie 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Rasp de bloemkool of mix de roosjes in de blender tot couscous. Meng er de peterselie en de dille door en breng op smaak met het citroensap, olijfolie, peper en zout.

  5. 5

    Haal de schaaltjes uit de oven, lepel er wat van de bloemkoolcouscous in en verdeel er de rest van de garnalen over. Zorg ervoor dat de eidooier vrij blijft. Werk af met enkele plukjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oeufs en cocotte met garnaaltjes, bloemkoolcouscous en tuinkers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!