Oeufs en cocotte
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de lente-uien in fijne ringen. Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie.
-
2
Snij de ham in blokjes, verdeel ze over 2 ovenschaaltjes. Doe de garnalen in de 2 andere kommetjes. Hou een beetje van de garnalen en de hamblokjes apart voor de garnituur.
-
3
Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek voorzichtig een ei in elk schaaltje en bestrooi met de geraspte kaas.
-
4
Zet de schaaltjes au bain-marie gedurende 15 minuten in oven. Het eitje moet gaar, maar nog zacht zijn. Garneer met 'n plukje dille of peterselie, en extra garnalen of ham.
-
5
Verwijder de korsten van het brood en snij in soldaatjes. Bak aan beide kanten goudbruin in een beetje boter en serveer de soldaatjes bij de oeufs en cocotte.