Fettuccine met groene asperges, pesto, een eitje en zalm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
-
2
Schik de courgettebloemen in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
-
3
Snij de groene asperges met de mandoline overlangs in plakjes en snij de lente-uitjes in ringen. Roerbak kort in olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Kook de fettuccine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pasta onmiddellijk met een lepel van pesto, de gewokte asperges en de lente-ui.
-
5
Pocheer de eieren een voor een in een grote pot met water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Werk de pasta af met de courgettebloemen, een plakje gerookte zalm en een gepocheerd eitje. Geef de pesto erbij en bestrooi met wat gesnipperde verse kruiden.