Recept

Capellini alla caponata met rog

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke lentepasta met vis en de eerste verse kruiden uit je moestuin.

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergines in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snipper de peterselie met de steeltjes. Halveer de kerstomaten. Spoel alle verse kruiden en laat uitlekken.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en voeg de aubergineblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roerbak, voeg de ui, de knoflook en de peterselie toe en bak even mee. Doe er de kappertjes en de olijven bij en besprenkel met de witte balsamicoazijn. Voeg de tijm, rozemarijn en oregano toe, samen met de kerstomaten en laat nog 15 minuten sudderen op een zacht vuur tot alle groentjes gaar zijn. Verwijder de kruidentakjes.

  3. 3

    Kook de capellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Bebloem de rogvleugels. Zet een antikleefpan op het vuur met de boter en de olijfolie en bak de rogvleugels krokant en gaar langs beide zijden.

  5. 5

    Serveer de capellini met de caponata en de rogfilet. Werk af met enkele blaadjes vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Capellini alla caponata met rog

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!