Tagliatelle met pittige tomatensaus, venkel en scampi's
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snij de venkel in fijne blokjes. Zet een pan op het vuur met olijfolie en fruit er de venkel, de knoflook en de sjalot in. Blus met de witte wijn en voeg de sambal, de cayennepeper, de honing, de balsamico en de tomatenblokjes toe. Spoel de rozemarijn en de oregano, laat uitlekken en rist de blaadjes. Voeg het kruidentuiltje, de rozemarijn- en de oreganoblaadjes toe. Laat enkele minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze aan beide kanten krokant in olijfolie. Voeg ze toe aan de saus.
-
4
Serveer de pasta met de pittige tomatensaus en de scampi’s. Werk af met extra takjes peterselie.