Wortel-kokossoep uit de soepmaker met naanbroodjes
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze grof. Spoel de wortelen, verwijder de uiteindes (schillen hoeft niet) en snij ze grof. Spoel de selder, schil met een dunschiller en snij in stukken.
-
2
Doe alle groenten in de soepmaker, samen met de bouillon, de gember en het kerriepoeder. Sluit het deksel en stel de functie ‘Extra smooth’ in. De soep is gaar en gemixt na 30 minuten.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de naanbroodjes en kneed tot een soepel deeg. Vorm er bolletjes van en duw ze plat. Bak de broodjes in een grillpan met wat olie.
-
4
Voeg de kokosmelk toe zodra de soep gemixt is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommetjes en werk af met de bladpeterselie of de koriander. Voeg eventueel wat kokosmelk en druppels olijfolie toe. Serveer met de naanbroodjes.