Krabkoekjes uit de airfryer met salade en mangosalsa
bereiding
-
1
Open de blikken krab, laat het krabvlees uitlekken en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
-
2
Spoel de koriander en de lente-uitjes. Hak de koriander, de lente-ui en de chilipeper fijn en meng door het krabvlees. Breng op smaak met de limoenschil en het zout. Voeg de olie toe. Meng met de bloem tot een massa waar je bolletjes van kunt rollen. Voeg eventueel wat extra bloem toe. Rol acht bolletjes en duw ze plat.
-
3
Leg de krabkoekjes in de airfryer en bak ze zo’n 20 minuten op 200°C, tot ze mooi goudbruin kleuren.
-
4
Maak de mangosalsa. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng er het limoensap, de olijfolie, het zout en de chilivlokken door.
-
5
Snipper de lente-ui fijn, schik de salade op de borden en leg er de krabkoekjes op. Lepel er de mangosalsa bij en strooi er de gesnipperde lente-uitjes over. Werk eventueel af met nog wat chilivlokken.