Trofie met warmgerookte zalm, citroen-mascarponesaus en gegrilde asperges
bereiding
-
1
Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Doe ze in een ruime pot met water en een flinke snuif zout en zet op het vuur. Breng aan de kook, neem ze van het vuur en laat ze afgedekt 5 minuten garen. Schep ze voorzichtig uit het kookvocht en laat even uitlekken.
-
2
Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan. Kruid met peper en zout.
-
3
Kook de trofie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in een scheutje olijfolie en blus met de witte wijn. Laat de witte wijn verdampen. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg een pollepel van het kookvocht toe aan de saus.
-
4
Meng de pasta samen met de mascarpone, de dille, het citroensap en de -schil onder de saus en kruid met peper en zout.
-
5
Warm de warmgerookte zalm nog even op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een grote schaal en verdeel er de warmgerookte zalm en de gegrilde asperges over. Werk af met de rucola.