Sticky drumsticks met gegrilde aardappelschijfjes en mosterd-peterseliesausje
bereiding
-
1
Meng de geraspte gember met de honing, de ketjap, het limoensap, de ui en een scheutje olijfolie. Giet de marinade over de drumsticks en hussel goed onder elkaar. Dek af en zet enkele uren, het liefst 1 nacht, in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de gemarineerde drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar 40 minuten in de oven. Overgiet regelmatig met de marinade. Bestrooi na het bakken met de sesamzaadjes.
-
3
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Snij ze in dikke plakken. Bedruppel de aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze mooi goudbruin.
-
4
Maak de saus. Verwarm de melk met de roomkaas. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout. Voeg de peterselie toe en meng goed.
-
5
Schik de aardappelen mooi gestapeld op een schaal en druppel er het sausje over. Werk af met de tijm. Serveer de sticky drumsticks met de aardappelen.