Miniquiches met venkel en kip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilet in reepjes, kruid ze met de kipkruiden en bak ze goudbruin in olijfolie.
-
2
Maak de venkel schoon en snij in dunne partjes. Bewaar het loof. Stoof de venkel 4 minuten in olijfolie. Voeg de erwten toe en laat 2 minuten meebakken.
-
3
Snij de gebakken kipreepjes in blokjes. Klop de eieren los samen met de dille, de plattekaas en de melk. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Snij vierkanten uit het bladerdeeg die net iets groter zijn dan de vormpjes. Bekleed de quichevormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bestrooi met een laagje paneermeel. Het paneermeel slorpt overtollig vocht op van de groenten als je de bodem niet voorbakt.
-
5
Snij de rode ui in ringen en verdeel ze over de bodempjes. Schep er de gebakken groenten en kip in. Giet er het eimengsel over en bestrooi elke quiche met wat geraspte jonge kaas. Bak de quiches 35 à 40 minuten in de oven. Werk af met het venkelloof.