Gegrilde zalm met asperge-champignonsalade
bereiding
-
1
Snij de harde onderkant van de asperges. Snij de asperges in stukken van 3 centimeter. Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn.
-
2
Roerbak de asperges 7 minuten in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Breng op smaak met de helft van het citroensap, peper en zout. Schep er de lente-ui onder en zet het vuur uit.
-
3
Meng de rest van het citroensap met de mosterd en een scheutje olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout.
-
4
Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak ze 5 minuten op de velkant in olie. Keer ze om en bak nog 1 minuut.
-
5
Verdeel de asperges en de champignons over de borden. Leg er een zalmfilet op en werk af met de waterkers. Bedruppel met de dressing.