Gepocheerde zalm met mousselinesaus en gegrilde witte asperges
bereiding
bereiding
-
1
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden Kook ze 5 minuten tot ze bijna beetgaar zijn in gezouten water. Giet af, laat uitlekken en besprenkel met citroensap.
-
2
Maak de saus. Klaar de boter. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje, schep het witte schuim van de boter en zet dan de pan van het vuur.
-
3
Snij de zalm in 4 gelijke stukken. Breng 1 liter water aan de kook met het visbouillonblokje, de tijm en de laurier. Zet het vuur zachter, want het water mag niet koken. Pocheer de stukken zalm 5 minuten. Haal ze uit het water en dep ze droog.
-
4
Verhit een grillpan. Wrijf de asperges in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze aan beide kanten in de grillpan.
-
5
Ga verder met de saus. Klop in een steelpannetje de eidooiers op met het gemberconcentraat en 2 eetlepels water. Zet op een heel zacht vuur en klop schuimig. Voeg geleidelijk en al kloppend de gesmolten boter toe. Zet de pan van het vuur. Klop de room lobbig en voeg toe aan de saus. Kruid met peper en zout.
-
6
Serveer de gepocheerde zalm op de gegrilde asperges en overgiet met de mousselinesaus. Werk af met postelein.