Bakbanaan op Haïtiaanse wijze
bereiding
-
1
Schil de bakbanaan en snij ze diagonaal in stukken van 1 cm. Pers de limoenen in een kommetje met warm water. Spoel de stukken bakbanaan in het limoenwater. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Schenk de olie in een kleine pan en zet op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de boter toe. Bak de bakbanaan in het mengsel van olie en boter. Haal de bakbanaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en plet met een bord of een ovenschaal.
-
3
Meng in een kleine kom 1 kopje water met de suiker of het zout. Dompel de geplette stukken bakbanaan in het suiker- of zoutwater. Schud het overtollige water af.
-
4
Bak de geprakte banaan opnieuw in het mengsel van olie en boter. Haal de bakbanaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Serveer bij rijst of als tussendoortje.