Recept

Kip Congo à la Jeanne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Opgelet: bovenop de bereidingstijd moet je het gerecht een nacht koel wegzetten.

Het succesrecept van lezeres Mie

“Ik ben in 1958 geboren in Congo, een jaar later kwamen we wegens de opstand terug naar België. Kip Congo maakte mijn moeder, Jeanne, op basis van het recept van onze Congolese buurvrouw. Het stond regelmatig op het menu, sowieso op nieuwjaarsavond. Mijn moeder stierf in 2021, maar ik maak het nu elk jaar met Kerstmis. En tussendoor – op vraag van vrienden, vrienden van de kinderen… Als ze over het recept horen, willen ze het zelf proeven. Er zit namelijk appelmoes, ui, passata, madras curry én pilipili in de saus. En je moet het eten met rijst en frietjes.”

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in stukken en bak ze gaar in boter. Kruid met peper en zout. Als de kip gebakken is, voeg je het Madras currypoeder en de pilipili toe. Neem de kip daarna uit de pot.

  2. 2

    Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof in de pot van de kip de fijngesnipperde uien aan. Doe de kip opnieuw bij de uien en voeg de verse appelmoes en de passata toe. Laat het geheel een halfuur sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Neem de pot van het vuur en zet koel weg tot de volgende dag. Dit is nodig om de smaak tot zijn recht te laten komen.

  4. 4

    Snipper de koriander fijn en werk de stoofpot er bij het serveren mee af. Serveer er rijst en zelfgesneden verse frietjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip Congo à la Jeanne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!