Zalmblanquette met groene asperges
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Maak de selder en de wortelen schoon en snij in blokjes. Smelt de boter in een stoofpot. Roerbak de sjalot, de selder en de wortel.
-
2
Bestrooi de groenten met de bloem en roer. Voeg de visbouillon en de wijn toe en laat op een zacht vuur garen, roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room toe, wat van het citroensap en de gehakte peterselie. Laat nog 3 minuten warmen, zonder te koken.
-
3
Stoom intussen de zalm en de groene asperges gaar in een stoomoven of -mandje. Bak de beukenzwammen krokant in wat boter, kruid met peper en zout.
-
4
Verdeel de zalm en de groene asperges over vier diepe borden of kommetjes. Lepel er de saus over en werk af met de gebakken beukenzwammen en enkele blaadjes jonge spinazie.