Veenbessencakejes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 6 ramequins in met bakspray. Laat de veenbesjes goed uitlekken.
-
2
Laat de boter en de suiker smelten in een pannetje en giet in de vormpjes. Zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is. Leg de veenbesjes in het suikermengsel.
-
3
Klop met de mixer boter, suiker en vanille-suiker in zo’n 3 minuten tot een romige massa. Splits de eieren. Voeg een voor een de dooiers toe. Voeg dan afwisselend wat bloem en wat melk toe, tot alles door het beslag geklopt is. Klop ten slotte de eiwitten stijf (ontvet de kloppers van de mixer met citroensap!) en spatel ze door het beslag.
-
4
Giet het beslag in de vormpjes, over de besjes en bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is.
-
5
Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm en draai ze om op een serveerschaal (principe van tarte tatin). Laat verder afkoelen. Werk af met een takje rozemarijn en een toefje slagroom of gezoete mascarpone.