Stoofpotje van konijn met aubergine en knoflook
bereiding
-
1
Maak de aubergines en de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken. Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes. Pel en halveer de sjalotten.
-
2
Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten tot ze mooi kleuren. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
-
3
Haal het konijn uit de stoofpot en fruit nu de sjalot en de knoflook in dezelfde stoofpot. Voeg de takjes rozemarijn, de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.
-
4
Voeg de stukken konijn weer toe en blus met de bouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 1,5 uur stoven. Serveer met nog wat extra verse rozemarijn. Lekker met een salade of geroosterde bloemkoolrijst.