Recept

Zeebaarsfilet met broccolipuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Broccoli en vis? Zálig!

bereiding
  1. 1

    Maak de broccoli’s schoon en snij ze in roosjes. Schil de steel van de broccoli met een dunschiller en snij die in kleine stukjes. Kook de broccoli gaar in gezouten water.

  2. 2

    Spoel de dille en hak grof. Snij 1 citroen in schijfjes en gril de schijfjes op hoog vuur in een grillpan.

  3. 3

    Giet de broccoli af. Mix tot puree, er mogen nog wat stukjes in zitten. Kruid met peper en zout. Meng er de helft van de dille onder. Kook de groene asperges in gezouten water en spoel af onder stromend koud water.

  4. 4

    Pers 2 citroenen uit. Smelt de boter in een pan. Fruit de kappertjes lichtjes aan in de boter en voeg het citroensap toe. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de zeebaarsfilets in 3 minuten aan elke kant gaar in de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Rasp de schil van de laatste citroen. Verdeel de puree over de borden. Leg er de zeebaarsfilets, een schijfje gegrilde citroen en de asperges op. Overgiet met de botersaus, werk af met de rest van de dille en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaarsfilet met broccolipuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!