Kip cordon bleu met broccolipuree
bereiding
-
1
Snij de kipfilets open tot een brede lap, klop ze eventueel iets platter met een vleeshamer. Verdeel er de gekookte ham en de jonge kaas over. Rol de kip dan in vershoudfolie tot een strakke rol en laat een halfuur rusten in de koelkast.
-
2
Maak intussen de broccoli schoon, verdeel ’m in kleine roosjes en snij de steel in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze met de broccolisteeltjes gaar in gezouten water. Blancheer de roosjes apart in gezouten water, gedurende 8 minuten.
-
3
Giet de aardappelen af en pureer ze. Meng ze met de melk en de boter en kruid met peper en zout. Roer er de broccoliroosjes door.
-
4
Haal de kip uit de koelkast en verwijder de vershoudfolie. Doe de bloem, het ei en de panko in drie aparte diepe borden. Halveer elke kipfilet en rol elk stuk eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
-
5
Smelt wat boter in een pan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Serveer de kip met de broccolipuree en werk af met peterselie.