Tartiflette met hasselback-aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten en snij ze in de lengte in fijne reepjes. Boen de aardappelen schoon. Maak om de 3 millimeter een insnijding tot op drie vierden van de onderkant van de aardappelen.
-
2
Leg de aardappelen in een ovenschaal en leg op elke aardappel een klontje boter. Kruid met peper en zout en zet zo’n 45 minuten in de oven.
-
3
Doe een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de spekjes en sjalotten. Voeg de wijn en de room toe en roer om.
-
4
Snij de reblochon in fijne plakjes. Haal de aardappelen uit de oven. Verdeel de saus over 4 individuele ovenschoteltjes. Leg wat stukjes kaas op de saus en leg daarboven de aardappelen. Steek fijne plakjes reblochon tussen de partjes aardappel en leg de rest van de kaas errond. Zet de schoteltjes nog 15 minuten in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is. Werk af met snippers bieslook. Lekker met wat frisse ijsbergsla.