Couscoussalade met venkel, sinaasappel en pistaches
bereiding
-
1
Kook de parelcouscous beetgaar in de groentebouillon, volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de venkel en maak de knol schoon, hou wat van het loof apart voor de afwerking. Schaaf de venkel met een mandoline of snij de knol in fijne plakjes met een scherp keukenmes.
-
2
Snij de schil van de sinaasappelen en snij er dan mooie dunne plakjes van. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes fijn.
-
3
Laat de parelcouscous uitlekken en roer los met een vork. Kruid met het kaneelpoeder, de ras el hanout, peper en zout. Meng er de olijfolie en de wittewijnazijn door.
-
4
Doe de couscous in een grote schaal. Meng er de geschaafde venkel, de stukjes dadel en de schijfjes sinaasappel door. Werk de couscoussalade af met de gehakte pistachenootjes en wat venkelgroen.