Parelcouscous met boontjes en amandel-citruscrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat meteen schrikken onder koud water.
-
2
Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschotel.
-
3
Meng de boontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op de parelcouscous.
-
4
Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers van 1 helft het sap uit. Pel en pers de knoflook. Meng de amandelschilfers met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, een snuif zout en 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de amandelschilfers over de boontjes.
-
5
Gaar het gerecht 20 minuten in de oven tot de amandelschilfers goudbruin zijn.