Bloemkoolsoep met brunoise van radijs, komkommer en appel
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ’m in stukken. Snij de bloemkool met de steel in stukken.
-
2
Verhit een scheutje olie en stoof de ui op een zacht vuur. Voeg de bloemkool toe. Overgiet met groentebouillon tot alles onder staat en laat 15 tot 20 minuten zacht koken.
-
3
Spoel de komkommer, de appel en de radijsjes en snij ze in brunoise. Spoel het basilicum en hak het fijn. Meng de groenten met het basilicum, een snuifje chilivlokken, de olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Kruid met peper en zout. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan.
-
4
Mix de soep fijn, voeg extra bouillon toe en kruid met peper en zout. Werk de soep af met de brunoise van groentjes, de amandelschilfers en enkele druppels olijfolie.