Romige bloemkoolsoep met pistachetopping
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout, besprenkel ruim met olijfolie. Zet 25 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de knoflook, korianderpoeder, venkelzaad en kardemom toe en roerbak 2 minuten. Blus met de bouillon en de kokosmelk en voeg de takjes tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Voeg dan de geroosterde bloemkoolroosjes toe. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten op ‘n zacht vuur pruttelen. Haal er dan de takjes tijm en rozemarijn uit. Mix de soep glad. Proef en kruid eventueel bij met zout.
-
3
Mix voor de groene topping alle ingrediënten met de helft van de pistachenoten en een scheutje olijfolie glad. Kruid met zout. Hak de rest van de noten grof.
-
4
Werk de soep af met de pistachetopping, extra oregano en de resterende nootjes.