Baba ganoush
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de teentjes knoflook en snij ze in dunne plakjes. Snij het steeltje van de aubergines en snij ze overlangs in twee. Maak een paar inkepingen in het vruchtvlees zonder dat je de schil doorsnijdt. Vul de inkepingen met de plakjes knoflook.
-
2
Besprenkel de aubergines met de olijfolie en kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder. Pak de aubergines in met aluminiumfolie en leg ze met de vlakke kant op de bakplaat. Gaar ze zo’n 45 minuten in de oven.
-
3
Laat de aubergines wat afkoelen. Lepel het vruchtvlees eruit, plet met een vork in een kom en meng er de tahin en het citroensap onder. Kruid indien nodig nog met peper, zout, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder.
-
4
Lepel de baba ganoush in een kommetje en werk af met een snuifje komijnpoeder.