Recept

Hummus met kerrie en kurkuma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het kerriepoeder geeft wat pit aan de hummus. Het vocht van de kikkererwten, de aquafaba, zorgt voor een extra smeuïge dip.

bereiding
  1. 1

    Giet de kikkererwten af, maar hou 1/3 van het vocht bij. Rooster 100 gram kikkererwten kort in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma.

  2. 2

    Doe de rest van de kikkererwten met het vocht, de tahin, 2 eetlepels olijfolie, een snuifje kerriepoeder en een snuifje kurkuma in de keukenrobot. Mix glad.

  3. 3

    Lepel de hummus in een kommetje en schik er de geroosterde kikkererwten op. Werk af met nog 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met extra kerriepoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hummus met kerrie en kurkuma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!