Risotto met gepofte uien en Cotechino Modena IGP
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de Cotechino Modena IGP met de ongepelde uien in een ovenschaal. Haal de worst na 30 minuten uit de oven en laat afkoelen. Laat de uien in totaal 1 uur garen in de oven.
-
2
Maak ondertussen de risotto. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof de sjalotten en de knoflook 5 minuten aan in de olijfolie. Zet het vuur hoger en voeg de rijst toe. Blijf roeren tot de korrels glazig zijn.
-
3
Blus met de witte wijn en laat die verdampen. Schep er een pollepel warme bouillon bij en roer. Schep er telkens een nieuwe lepel bouillon bij als het vocht is opgenomen. Doe zo voort tot de rijst gaar is. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Kruid met peper en zout.
-
4
Pel de uien en snij ze in partjes. Verwijder het vel van de worst en verkruimel het vlees. Roer 2/3 van de ui en het vlees door de risotto en kruid met peper en zout.
-
5
Haal de risotto van het vuur en roer er de boter en de parmezaan onder. Zet het deksel op de pan en laat nog 2 minuten rusten.
-
6
Verdeel de risotto over de borden. Werk af met de rest van het vlees, de rest van de uien en de verse tijm.