Linguine met scampi's in limoen-mascarponesaus
bereiding
-
1
Blancheer de erwtjes kort. Giet ze af en laat ze afkoelen onder ijskoud stromend water.
-
2
Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou wat kookvocht apart voor de saus.
-
3
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Bak ze glazig in wat olijfolie in een pannetje tot sjalot zacht is. Voeg de scampi's en limoenschil toe, schroei de scampi's dicht en breng ze op smaak met peper en zout.
-
4
Lepel de mascarpone bij de scampi's, giet er wat kookvocht van de pasta bij en roer tot de saus gebonden is. Breng op smaak met het citroensap. Lepel er de erwtjes bij en haal van het vuur. Snipper de peterselie, de bieslook en de dille fijn en doe ze bij de saus.
-
5
Maak het chilipepertje schoon en snij het in ringen. Serveer de romige mascarpone met de linguine en werk af met de chilipeper.