Nasi met scampi's en verse ananas
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los.
-
2
Maak de groenekool schoon, snipper ‘m fijn en blancheer 1 minuut. Giet af en laat afkoelen onder stromend koud water. Snipper de sluimerwten fijn en blancheer eveneens kort.
-
3
Zet een pan op het vuur met olijfolie. Pel en snipper de ui en de knoflook en stoof glazig. Voeg het gemberpoeder, de kurkuma en de komijn toe en bak nog 1 minuut verder.
-
4
Voeg de rijst toe, de sambal oelek en de sojasaus toe. Roer goed zodat de smaken goed vermengd geraken. Voeg de groenekool en de sluimererwten toe en bak nog even mee op. Hussel de sojascheuten onder de gebakken rijst.
-
5
Klop de eieren los en bak ze in een andere pan tot een omelet. Snij de omelet in reepjes. Pers 1 limoen uit. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Roer het ei, de lente-uitjes en het limoensap onder de rijst.
-
6
Bak de scampi's kort krokant langs beide kanten in een mengeling van olijf- en sesamolie, kruid met peper en zout. Snij de ananas in driehoekjes.
-
7
Snij de ananas in stukjes. Doe de nasi, de scampi's en de ananas op een bord en werk af met een partje limoen.