Groene nasi goreng uit de oven met avocado
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de quinoa samen met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de erwtjes toe. Giet af en laat uitlekken. Maak de quinoakorrels los met een vork.
-
2
Meng de sojasaus met de vissaus, het sap van 1 limoen en de honing. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine partjes. Meng de paprikareepjes en de lente-ui onder de quinoa met de erwtjes. Roer er de saus onder. Stort het geheel op een ingeoliede bakplaat en maak 4 kuiltjes. Breek in elk kuiltje 1 ei en gaar 10 minuten de oven.
-
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in partjes, besprenkel met de rest van het limoensap om verkleuren te voorkomen. Neem de nasi goreng uit de oven en beleg met de avocadopartjes en de postelein.