Recept

Gepofte aardappel met feta, olijven en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij een fris slaatje en/of een stukje vlees, vis of groente van de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aardappelen. Zet ze met schil en al op een bakplaat. Prik met een mes of vork enkele gaatjes in de aardappel.

  2. 2

    Wrijf in met olijfolie en zout en zet 60 minuten of langer in de oven.

  3. 3

    Haal ze uit de oven om te voelen of ze gaar zijn. Glij je er gemakkelijk met een mes door, dan zijn ze gaar.

  4. 4

    Snij de bovenkant van de aardappel in en duw ‘m voorzichtig open.

  5. 5

    Beleg met een topping naar keuze en serveer.

  6. 6

    Schil de rode ui en snij ‘m in fijne ringen. Snij de olijven in ringetjes. Spoel de verse oregano, laat uitlekken en hak de blaadjes.

  7. 7

    Besprenkel de gepofte aardappelen met olijfolie en brokkel er stukjes feta over. Kruid met peper en zout en werk af met de rode ui, de olijven, de gehalte oregano en en eventueel wat extra olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met feta, olijven en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!