Rigatoni met venkel en merguez
bereiding
-
1
Pel de ui en snipper fijn. Spoel de selder en snij ’m in fijne blokjes. Maak de venkel schoon, hou het groen apart voor de af werking en snij de knol in fijne plakjes.
-
2
Verhit olijfolie in de pan en fruit er de ui, de selder en de venkel in aan. Blus met de witte wijn en verkruimel er het bouillon blokje bij. Laat even opkoken en voeg daarna de honing toe. Laat op een zacht vuurtje karamelliseren.
-
3
Kook de pasta beetgaar volgens de aan wijzingen op de verpakking. Giet af en meng voorzichtig onder de gekaramelliseerde venkel. Voeg ook de olijven toe.
-
4
Bak de merguezworstjes krokant in de pan of gril ze op de BBQ.
-
5
Serveer de pasta met de worstjes. Werk af met de venkelzaadjes, het venkelgroen, versgemalen peper en zout.