Capellini met broccoli-pesto, kippenballetjes en pistachenoten
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli voor de pesto in roosjes en blancheer ze samen met de bimi beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar de bimi voor de afwerking. Doe de broccoliroosjes samen met de munt, het basilicum, de zonnebloempitten, de parmezaan, de citroenschil en het sap in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie toe en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Fruit ’m aan in een scheutje olijfolie. Schep de sjalot uit de pan en doe ’m met de peterselie, het venkelpoeder, ei en wat paneermeel onder het gehakt. Kneed tot een smeuïg geheel met peper en zout en voeg eventueel extra paneermeel toe. Rol hapklare balletjes. Verhit olie in een pan en bak de balletjes goudbruin en krokant.
-
3
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er enkele lepels broccolipesto onder.
-
4
Stort de pasta in een grote schaal. Verdeel er de kippenballetjes en de bimi over en werk af met de pistachenoten.