Casarecce met peultjes, ricotta en geroosterde pistachenootjes
bereiding
-
1
Breng een kookpot gezouten water aan de kook. Kook hierin de peultjes 15 seconden, giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water.
-
2
Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan met een snuifje zout en hak ze grof.
-
3
Breng opnieuw een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, maar vang het kookvocht op.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie in een pot op een zacht vuur en stoof daarin de knoflook, de lente-uitjes en de peultjes 1 minuut. Voeg de gekookte pasta, een scheutje van het kookvocht, het basilicum en de ricotta toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Werk de pasta af met de pistachenoten en het extra basilicum.