Zomerpasta met ricotta, blauwe kaas, parmezaan en salie
bereiding
-
1
Pel de sjalotten en snij ze in halve maantjes. Verhit boter in een pan en fruit ze op een zacht vuur zonder te kleuren.
-
2
Rist de blaadjes salie van de takjes. Verhit boter in een andere pan en bak de blaadjes salie aan beide kanten krokant. Laat de blaadjes even uitlekken op keukenpapier.
-
3
Kook de pasta gaar in lichtge zouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou een pollepel van het kookvocht apart.
-
4
Meng de pasta met de sjalot, de ricotta en de parmezaan en eventueel een pollepel van het kookvocht als je een smeuïger sausje wilt. Breng op smaak met citroensap en geraspte citroenschil.
-
5
Schep de pasta in borden en werk af met de verbrokkelde blauwe kaas, de krokante blaadjes salie en versgemalen peper.