Recept

Zomerpasta met ricotta, blauwe kaas, parmezaan en salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ik ben nog maar een groentje wat blauwe kaas betreft en kies dus altijd voor eentje met een zachte smaak. Durvers raad ik een pittigere gorgonzola aan.” 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en snij ze in halve maantjes. Verhit boter in een pan en fruit ze op een zacht vuur zonder te kleuren.

  2. 2

    Rist de blaadjes salie van de tak­jes. Verhit boter in een andere pan en bak de blaadjes salie aan beide kanten krokant. Laat de blaadjes even uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtge­ zouten water volgens de aanwij­zingen op de verpakking. Giet af en hou een pollepel van het kook­vocht apart.

  4. 4

    Meng de pasta met de sjalot, de ricotta en de parmezaan en even­tueel een pollepel van het kook­vocht als je een smeuïger sausje wilt. Breng op smaak met citroen­sap en geraspte citroenschil.

  5. 5

    Schep de pasta in borden en werk af met de verbrokkelde blau­we kaas, de krokante blaadjes salie en versgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerpasta met ricotta, blauwe kaas, parmezaan en salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!